MO:MO

Momo (v) [mo-mo]
1. Nepalees deegpakketje
2. Foodtrucktzusje van Alma Libre

 

Ik ben geneigd om nog een derde lemma aan de definitie van 'momo' toe te voegen, namelijk 'teller of tale'. 

Karen Van den Keybus, geestelijke moeder van MO:MO en Alma Libre, bewijst dat verhalen zich niet tot woorden hoeven te beperken, maar letterlijk al je zintuigen kunnen prikkelen. De foodtrucks waarmee ze de baan opgaat, ademen de culinaire wortels waaraan ze schatplichtig zijn. Amper een jaar nadat Karen het Mexicaanse concept Alma Libre boven de doopvont hield, was het zaterdag de beurt aan MO:MO, een woord dat niet enkel lekker bekt, maar ook heerlijk proeft.

 

Karen heeft een zwak voor gerechten die op het eerste zicht eenvoudig ogen, maar overdonderen door een explosie van smaken die je niet onmiddellijk kan thuisbrengen. Net zoals ze voor het maken van de taco's die ze serveert naar Mexico reisde, trok ze naar Nepal en India, op zoek naar de basisingrediënten en de authentieke bereidingswijze van deze Aziatische delicatesse. Vlees, kip of veggie: elke momo wordt op een andere, typische manier gerold en onderscheidt zich daardoor niet alleen qua smaak, maar ook qua uitzicht. De vulling bestaat uit wel meer dan twintig verschillende ingrediënten, waarvan de combinatie van kruiden het geheim is. Tel daar de gemiddeld vijftien ingrediënten bij die je nodig hebt voor de dipsausjes - geen momo zonder saus - en je begrijpt dat het maken van momo's lijkt op een alchemistisch experiment. De Nepalese cultuur draagt zuiverheid, vriendelijkheid en het zorgen voor elkaar hoog in het vaandel en dat is ook exact wat Karen met MO:MO wil uitdragen.

 

Je vindt Alma Libre en MO:MO deze zomer op verschillende foodtruck- en muziekfestivals. LNVT en Karen, die haar foodtrucks verzamelt onder de noemer Keybus Productions, slaan de handen in elkaar om jullie op de hoogte te houden over het reilen en zeilen van beide foodtrucks, achter de schermen en ervoor. Stay tuned!

Reactie schrijven

Commentaren: 0