Dag van de Arbeid

Achteraf bekeken is het tamelijk symbolisch dat ik op 1 mei, de dag die al meer dan honderd jaar wereldwijd gevierd wordt als de Dag van de Arbeid, officieel mag aankondigen dat ik mijn eigen bedrijf heb opgericht: LNVT. De beslissing om professioneel een nieuw pad in te slaan en in de toekomst te varen onder mijn eigen vlag, spookte al een poosje door mijn hoofd. Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven? Als je de wegwijzers volgt, beland je vanzelf op een kruispunt. 

 

Het was een accumulatie van dertig worden en een gevoel van 'nu of nooit', aangevuld met een reeks van steeds dwingender wordende ideeën, die voor altijd in de koelkast zouden blijven zitten als ik er geen ruimte voor zou maken.  LNVT biedt me de vrijheid om keuzes te maken in functie van deze ideeën, waarvan LNVT zelf het eerste voorbeeld is.

 

Of ik de boeken vaarwel zeg? Absoluut niet, integendeel. Ik heb het grote geluk dat ik op nòg meer verschillende manieren met boeken mag bezig zijn: ik blijf aan de slag voor de boeken en de auteurs van Manteau en zal daarnaast voor Vlaams-Nederlands huis deBuren de komende maanden literaire programma's maken.

 

Of ik mij zal beperken tot boeken? Neen, dat ook niet. LNVT noemt zichzelf een collectief van verhalenvertellers, tellers of tale, en vat dit breed op. Karen Van den Keybus vertelt in haar foodtrucks Alma Libre en MO:MO het respectievelijke verhaal achter de Mexicaanse taco en de Nepalese momo. LNVT lanceert binnenkort hun nieuwe website en zal deze zomer verslag uitbrengen van het reilen en zeilen achter de schermen van beide foodtrucks. Verhalen kunnen zich ook laten proeven voorbij de taal.

 

Of LNVT het eindpunt is? We zijn nog maar pas begonnen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Tom Borremans (maandag, 01 mei 2017 19:06)

  Ambitieuze vrouw neemt succesvolle nieuwe wending en krijgt hiervoor een stevige schouderklop van Tom. 60 punten.

 • #2

  Ruth Van Ammel (maandag, 01 mei 2017 19:26)

  Meer dan trots!

 • #3

  Dirk Smets (maandag, 01 mei 2017 19:36)

  Heerlijk nieuws Ellen, wens je alle succes!

 • #4

  jouw mammie (maandag, 01 mei 2017)

  Kei-trots Ellie .... !!! Goed begonnen is half gewonnen ... veel succes en geniet van de
  mooie verhalen die je te vertellen hebt ... !
  lofjoetoe !!!!
  jouw mammie

 • #5

  Ilse Ceulemans (dinsdag, 02 mei 2017 10:54)

  Wat een cool plan. Ik heb wel een vraag bij dit alles: van wie is de weghollende sneaker links in beeld op de foto?


  Ilse

 • #6

  Yumi Ng (woensdag, 03 mei 2017 17:24)

  Zo trots op jou, zei de overjaarse chinees.
  Serieus: jij bent toptalent.
  xx