Onze tips voor Gedichtendag

Drukke tijden ten huize LNVT!

 

Met een agentschap dat zich organisch vult met dichters kan het ook moeilijk anders. Morgen is het Gedichtendag, de aftrap van de Poëzieweek, de jaarlijkse hoogmis van de poëzie in Vlaanderen en Nederland. 

 

Benieuwd waar onze dichtende 'tellers of tale' mee bezig zijn en waar je hen aan het werk kan zien? 

 

Onze hoogtepunten op een rij! 


1. 'Vrij - Wij? | Poëziegeschenk 2019

Tom Lanoye is dichter van het Poëziegeschenk 2019. Het Poëziegeschenk krijg je gratis bij de aankoop van €12,50 poëzie in de boekhandel. Twee voor de prijs van één! 

 

Op de avond van donderdag 31 januari staat poëzie dan ook op het hoogste podium in de Startshow van de Poëzieweek in de Arenbergschouwburg (Antwerpen). Tom is eregast van dit poëziefeest en brengt verschillende gasten mee. Niemand minder dan Antjie Krog, een van de belangrijkste dichters uit Zuid-Afrika, zal het podium delen met haar bijna-buurman Lanoye. Passeren ook nog de revue: Lisette Ma Neza, Charlotte Van den Broeck, Delphine Lecompte, Simone Atangana Bekono en Mauro Pawlowski. Marcel Vanthilt leidt de avond in goede banen.

 

Er zijn nog kaartjes, maar je moet snel zijn!

 

Alle informatie over de Poëzieweek vind je hier.


2. Carmien Michels cureert Gedichtendag in CC De Factorij

Op Gedichtendag waait er een pittige wind door Zaventem! 

 

Carmien Michels stelde als curator een heerlijk avondvullend poëzieprogramma samen voor CC De Factorij.

 

Ze brengt tal van gasten mee, onder wie  Esohe Weyden , Yousra Benfquih en Seckou Ouologuem. Als ongelooflijk briljant toetje nodigde ze ook de internationaal bejubelde Joke van Leeuwen uit, die dit jaar viert ze dat ze al veertig jaar actief is als schrijver, dichter, illustrator en podiumbeest. Tussen de acts door kan je genieten van de prachtige muziek van zanger Jaouad Alloul. 

 

Niet te missen dus!
Klik hier voor tickets en info.

 


3. 'We zitten in het ritme' | Beats 'n verse van Maud Vanhauwaert, Tom Kestens en Geert Waegeman

Maud Vanhauwaert weekt al jaren poëzie los van het papier. Momenteel is ze op tournee met ‘Mijn punt is Eigenlijk’, een voorstelling op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment die ze samen heeft gemaakt met muzikanten Tom Kestens (bekend van Lalalover en als solo-artiest) en Geert Waegeman (muzikant bij Het Nieuwstedelijk en bij Cro Magnon). 

 

Op Gedichtendag lanceren ze de cd ‘We zitten in het ritme’, met voornamelijk nummers uit de voorstelling. De cd is verkrijgbaar na elke voorstelling en is ook digitaal te vinden op Spotify en iTunes. Hieronder alvast een voorsmaakje!


4. Lies Van Gasse interviewt Siel Verhanneman en Jelko Arts bij deBuren

Toegegeven, het is niet op Gedichtendag zelf, maar aangezien de broodjes inbegrepen zijn en er drie prachtige jonge schrijvers op het podium staan, is deze tip al onze warme woorden waard.

 

Op vrijdag 1 februari interviewt Lies Van Gasse Siel Verhanneman en Jelko Arts tijdens een literaire lunch bij Vlaams-Nederlands huis deBuren. Op een speelse manier gaan tekst en beeld bij alle drie hand in hand in hun werk, maar hun zinnen hebben vaak een zwart randje. Een intiem gesprek over contact maken met de ander en met onszelf en hoe moeilijk het vaak is om dit succesvol te doen.

 

Er zijn nog kaartjes!
Klik hier voor meer tickets en info. 


Wil je meer tips? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Reactie schrijven

Commentaren: 0