Talents of tale:

Met 'LNVT | Talents of tale' willen we een antwoord bieden op het nijpend tekort aan zakelijke omkadering voor jonge schrijvers, die in verschillende genres en disciplines actief zijn, maar nog niet officieel zijn gedebuteerd bij een uitgeverij.

 

Artistieke initiatieven om hun schrijverschap te ontwikkelen zijn er wel, maar er is niet echt een instantie op maat van de dagelijkse praktijk die hen vlot verder helpt met vragen zoals ‘Hoe krijg ik eerlijk betaald voor mijn werk?’, ‘Hoe zeg ik beleefd maar kordaat ‘nee’ zonder toekomstige kansen te verspelen?’ of ‘Hoe bouw ik mijn sociale rechten op als ik van mijn pen wil leven?’.

 

LNVT werkt in eerste instantie samen met drie jonge makers: Anke

Verschueren, Yousra Benfquih en Younes van den Broeck. 

 

We stellen ze graag aan jullie voor!*

 

*(met de steun van Literatuur Vlaanderen)

(c) Mathias Hannes
(c) Mathias Hannes

Anke Verschueren neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze heeft een masterdiploma Nederlands en studeert nu Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze werd derde in de txt-on-stagewedstrijd Naft voor Woord 2017, ging op Das Mag Zomerkamp en in 2018 ook met deBuren naar Parijs. In haar vrije tijd bewerkt ze Middelnederlandse literatuur tot luisterverhalen, doet ze stemmenwerk voor reclamespotjes en zingt ze. Samen met Lies Van Gasse en Sien De Smet maakte ze Een held, een vertelvoorstelling voor kinderen. 

(c) Mathias Hannes
(c) Mathias Hannes

Yousra Benfquih legt momenteel de laatste hand aan een doctoraat in de mensenrechten aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is ze auteur, columnist, dichter en spoken word artiest. Ze won de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017. In 2017 werd ze geselecteerd voor de schrijfresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Parijs. Recent haalde ze de shortlist van de Joost Zwagerman Essay-prijs. Haar columns verschijnen in De Standaard, De Morgen, en Knack, en maandelijks kan je haar brief aan De Held van de Week beluisteren op Radio 1.

(c) Hatim Kaghat
(c) Hatim Kaghat

Younes van den Broeck a.k.a. Spitler is beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in kunst, woord en beeld. In 2018 werd Younes door Vlaams-Nederlands huis deBuren geselecteerd voor de Parijsresidentie. In mei 2018 ontving hij de Koningin Mathildeprijs in samenwerking met Commusaic vzw voor het project 'Beats and bars'. Hiervoor gaf hij workshops in gevangenissen in New York en België. Momenteel werkt hij aan zijn eerste theatervoorstelling.